Wishbone Stoelen

Wishbone stoelen, ook bekend als Hans Wegner stoelen, zijn een type houten stoel ontworpen door de Deense meubelontwerper Hans Wegner in de jaren 1950. De stoel wordt gekenmerkt door de kenmerkende Y-vormige rugleuning, waaraan de stoel zijn naam ontleent.

De stoelen zijn gemaakt van massief hout, meestal eiken of beuken, en zijn handgemaakt met behulp van traditionele technieken zoals pen- en gatverbindingen. Ze staan bekend om hun duurzaamheid en lange levensduur, en worden vaak van generatie op generatie doorgegeven.

Wishbone stoelen staan bekend om hun ergonomische vormgeving en comfort, waarbij de Y-vormige rugleuning steun biedt aan de onderrug en schouders. Ze hebben ook een natuurlijke, organische uitstraling, waardoor ze een populaire keuze zijn voor huizen met een mid-century moderne of Scandinavische design esthetiek.

De stoelen worden vaak gecombineerd met een bijpassende voetenbank of poef voor extra comfort. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, waaronder natuurlijk hout, gebeitst en geschilderd.

Wishbone stoelen worden beschouwd als een klassiek meubelstuk en zijn zeer gewild bij verzamelaars en liefhebbers van design. Ze zijn te vinden in huizen, restaurants en cafés over de hele wereld.

Resultaat 1–16 van de 21 resultaten wordt getoond