Wassily Stoelen

De Wassily Chair, ook bekend als de Model B3 Chair, werd ontworpen door Marcel Breuer in 1925. Het is een strak en minimalistisch meubelstuk dat wordt beschouwd als een baanbrekend werk van modernistische vormgeving.

De stoel is gemaakt van stalen buizen, een materiaal dat in het begin van de 20e eeuw populair werd vanwege zijn sterkte, duurzaamheid en moderne uiterlijk. Het frame van de stoel is gebogen en gelast in een reeks geometrische vormen, waardoor een visueel opvallende en functionele structuur ontstaat.

De stoel is ontworpen om comfortabel en ergonomisch te zijn, met een zitting en rugleuning van canvas of leer, gespannen over een frame van stalen stangen. De zitting en rugleuning zijn met verstelbare riemen aan het frame bevestigd, zodat de gebruiker de spanning en ondersteuning naar eigen voorkeur kan instellen.

Een van de unieke kenmerken van de Wassily Chair zijn de armleuningen, die gemaakt zijn uit één stuk gebogen staal. Hierdoor ontstaat een doorlopende lijn van de zitting naar de armleuningen, wat de stoel een samenhangend en gestroomlijnd uiterlijk geeft.

Al met al is de Wassily Chair een tijdloos meubelstuk dat vorm en functie combineert op een manier die zowel esthetisch als praktisch is. Het is een iconisch voorbeeld van de ontwerpfilosofie van Marcel Breuer, die zich richtte op het creëren van functionele, moderne en minimalistische objecten die in massa geproduceerd konden worden.

Toont alle 5 resultaten