Hans Wegner

Hans Wegner was een Deense meubelontwerper die bekend staat om zijn bijdragen aan de mid-century moderne beweging. Hij werd geboren in 1914 in Denemarken en studeerde timmerwerk en meubelontwerp aan de Deense School voor Kunst en Ambacht. Hij begon zijn carrière in dienst van de Deense architect Arne Jacobsen, en richtte later zijn eigen ontwerpbureau op, Hans Wegner Design A/S.

Wegner is vooral bekend om zijn stoelontwerpen, die worden gekenmerkt door hun eenvoudige en functionele vormen, hoogwaardige materialen en aandacht voor detail. Enkele van zijn meest iconische ontwerpen zijn de Wishbone Chair, de Shell Chair en de Papa Bear Chair.

Naast stoelen ontwierp Wegner ook een reeks andere meubelstukken, waaronder tafels, bureaus en kasten. Hij stond bekend om zijn gebruik van materialen als hout, leer en staal, en zijn ontwerpen bevatten vaak natuurlijke elementen en organische vormen.

Wegner was een zeer gerespecteerde figuur in de ontwerpwereld, en zijn werk werd tentoongesteld in talrijke musea en galeries over de hele wereld. Hij ontving gedurende zijn carrière ook verschillende prijzen en onderscheidingen, waaronder de Deense Meubelprijs en de Orde van de Dannebrog.

Wegner bleef meubels ontwerpen en produceren tot aan zijn dood in 2007, op 92-jarige leeftijd. Zijn werk blijft zeer invloedrijk en gewild bij verzamelaars en designliefhebbers.

Resultaat 1–16 van de 22 resultaten wordt getoond