Eames Lounge Chair

De Eames Lounge Chair is een klassiek en iconisch meubelstuk, ontworpen door Charles en Ray Eames in 1956. Het is een loungestoel en bijpassende voetenbank die bedoeld zijn om maximaal comfort en steun te bieden.

De stoel is gemaakt van een houten frame met lederen of stoffen bekleding. Hij heeft een verstelbare rugleuning die in verschillende hoeken kan worden gezet, en de voetenbank kan worden gebruikt als voetensteun of als extra zitplaats. De stoel en de voetenbank worden beide ondersteund door vier metalen poten, waardoor ze er strak en modern uitzien.

De stoel staat bekend om zijn ergonomische ontwerp, dat tot stand kwam met behulp van de nieuwste wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen van die tijd. De stoel is gevormd naar de natuurlijke contouren van het menselijk lichaam en biedt een comfortabele en ondersteunende zitervaring.

De Eames Lounge Chair is een populaire keuze voor moderne en mid-century geïnspireerde huizen, en wordt vaak beschouwd als een verzamelobject vanwege zijn iconische ontwerp en vakmanschap. Het is een tijdloos stuk dat kan worden gebruikt in een verscheidenheid aan instellingen, van woonkamers en kantoren tot wachtkamers en hotels.

Resultaat 1–16 van de 18 resultaten wordt getoond