Eames Eetkamerstoelen

De Eames stoel is een klassiek ontwerp dat werd gemaakt door Charles en Ray Eames, twee Amerikaanse ontwerpers die actief waren in het midden van de 20e eeuw. De Eames stoel werd voor het eerst geïntroduceerd in 1956 en werd al snel een populaire keuze voor zowel residentiële als commerciële omgevingen.

De Eames stoel staat bekend om zijn strakke, moderne ontwerp en zijn hoge mate van comfort. Hij heeft een kuip van gegoten glasvezel of kunststof, die op een onderstel van metaal of hout staat. De kuip van de stoel is verkrijgbaar in verschillende kleuren, en het onderstel kan bestaan uit vier poten of een draaivoet.

De Eames stoel was een van de eerste in massa geproduceerde stoelen van gegoten kunststof, en was een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van het moderne meubelontwerp. De combinatie van stijl, comfort en betaalbaarheid maakte de stoel tot een populaire keuze voor de meest uiteenlopende omgevingen, van woningen tot kantoren en openbare ruimten.

In de loop der jaren is de Eames stoel een iconisch ontwerp geworden, en hij is nog steeds populair. Het merk Eames is blijven innoveren en nieuwe ontwerpen blijven maken, waaronder een reeks andere stoelen en meubelstukken die op zichzelf al populair zijn geworden. Ondanks het overlijden van Charles en Ray Eames leeft hun nalatenschap voort via het merk Eames en zijn voortdurende inzet voor het maken van innovatieve ontwerpen van hoge kwaliteit.

Resultaat 1–16 van de 43 resultaten wordt getoond