Eames Stoelen

Het merk Eames werd opgericht door Charles en Ray Eames in de jaren veertig. Zij waren een echtpaar dat bekend stond om hun modernistische ontwerpen en innovatief gebruik van materialen.

De Eames kregen voor het eerst erkenning voor hun meubelontwerpen van multiplex, die werden gemaakt met behulp van een vormgevingsproces waarmee complexe gebogen vormen konden worden gemaakt. Ze experimenteerden ook met het gebruik van materialen als glasvezel en plastic in hun meubelontwerpen, bijvoorbeeld voor hun eetkamerstoelen.

In de jaren 1950 breidden de Eames hun ontwerpfocus uit tot architectuur en film. Ze ontwierpen verschillende iconische gebouwen, waaronder het Case Study House #8 in Los Angeles, en produceerden ook een aantal invloedrijke educatieve films over ontwerp en architectuur.

Gedurende de jaren 1960 en 1970 bleven de Eames innovatieve en invloedrijke ontwerpen maken op verschillende gebieden, waaronder meubels, architectuur en film. Hun werk heeft een blijvende invloed gehad op de moderne vormgeving en is tentoongesteld in musea over de hele wereld.

Tegenwoordig staat het merk Eames nog steeds bekend om zijn inzet voor innovatieve ontwerpen en het gebruik van geavanceerde materialen. De erfenis van het merk wordt voortgezet door het Eames Office, dat nieuwe ontwerpen blijft produceren en klassieke Eames stukken herinterpreteert voor de moderne markt.

Resultaat 1–16 van de 64 resultaten wordt getoond