Arne Jacobsen

Arne Jacobsen stoelen zijn een serie modernistische meubelontwerpen van de Deense architect en ontwerper Arne Jacobsen. Deze stoelen staan bekend om hun strakke en minimalistische esthetiek, maar ook om hun functionele en ergonomische ontwerp.

Een van de beroemdste en meest iconische Arne Jacobsen stoelen is de “Egg” stoel. Deze stoel heeft een unieke en organische vorm, met een hoge rugleuning en gebogen zijkanten die de gebruiker omsluiten in een comfortabele en ondersteunende cocon. De stoel is gemaakt van schuimvulling en bekleding, en staat op een strak onderstel van gepolijst roestvrij staal.

Een andere populaire Arne Jacobsen stoel is de “Ant” stoel. Deze stoel heeft een eenvoudig en gestroomlijnd ontwerp, met een gebogen multiplex zitting en rugleuning, ondersteund door dunne stalen buispoten. De Ant stoel staat bekend om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid, en kan worden gebruikt in een verscheidenheid aan instellingen, van kantoren tot woonkamers.

Andere opmerkelijke Arne Jacobsen stoelen zijn de “Swan” stoel, die een soortgelijke vorm heeft als de Egg stoel, maar met een meer hoekige en hoekige vormgeving, en de “Series 7” stoel, die een eenvoudige en functionele stoel is met een dunne, voorgevormde multiplex zitting en rugleuning.

Over het geheel genomen zijn Arne Jacobsen stoelen zeer gewild bij verzamelaars en liefhebbers van design vanwege hun tijdloze en elegante stijl, maar ook vanwege hun comfort en praktische bruikbaarheid.

Resultaat 1–16 van de 24 resultaten wordt getoond